«۱»  بهترين روش نوشتار فارسی در کامپيوتر

لينک ها | مطالب تکميلی | متن اين شماره | نکته اينترنت | سايت هفته | نکته ويندوز | نرم افزاز هفته | صفحه اول

تصحيح : سايت هفته حالا در آدرس http://www.aryanpour.com نيز موجود است.

 لينک ها

 مطالب تکميلی

 متن کامل اين شماره

به ستون کامپيوتر ايران استار با من، هومن برادران، خوش آمديد. از اين به بعد هرهفته در اين بخش ميتوانيد با خواندن يک مقاله، يک نکته هفتگی در باره  ويندوز و ايتنرنت، سايت و نرم افزار هفته به اطلاعات و کاربری خود از کامپيوتر اضافه کنيد. همچنين ميتوانيد  پرسش های خود را با پست الکترونيک از من بپرسيد که از هفته آينده هر هفته يک پرسش به عنوان  پرسش  هفته چاپ می شود. هرشماره علاوه بر چاپ در روزنامه ايران استار، بر روی اينترنت در وب سايت من ، http://www.hoomanb.com ، موجود خواهد بود که در آن ميتوانيد يک کپی فارسی هر مقاله که دارای لينک به کليه سايتها و نرم افزارهايی که درباره آنها صحبت می کنيم است و احيانا مطالب جانبی که نميتوان بدليل محدوديت فضا در روزنامه چاپ کرد پيدا کنيد.

اولين شماره اين بخش  را بدليل اهميت فراوان به استاندارد فارسی unicode اختصاص ميدهيم. اگرچه اين استاندارد برای مدتی طولانی وجود داشته ولی چون در نسخه های جديد ويندوز، مکنتاش ، لينوکس و يونيکس بطور استاندارد پشتيبانی می شود، می توان آنرا بهترين پيشرفت زبان فارسی در دنيای نرم افزار دانست زيرا اول اينکه  با استفاده از اين سيستم می توانيد يک متن نوشته شده در هر سيستم عاملی را در يک سيستم عامل ديگر بخوانيد - اين يک نياز بسيار ضروری برای اينترنت است - و دوم اينکه ميتوانيد در هر کجای دنيا که هستيد بدون دريافت و خريد هرگونه نرم افزار اضافی از زبان فارسی استفاده کنيد.

اگرچه تقريبا همه سيستم عمل های جديد اين استاندارد را پشتيبانی می کنند ولی معمولا تعداد بسيار محدودی قلم فارسی بهمراه نرم اقزار می آيد که بسياری از آنها در واقع قلمهای عربی به اضافه ۴ حرف فارسی می باشند. ولی همين هم غنيمت است که ميتوانيد براحتی فارسی بنويسيد و بخوانيد. علاوه بر اين قلمهای بسيار زيادی بطور رايگان موجود می باشند. خود من تقريبا ۷۰ قلم فارسی پيدا کردم که همه آنها را می توانيد در صفحه اينترنتی اين شماره پيدا کنيد.

طريقه نصب و استفاده اين سيستم فارسی در دو نسخه جديد ويندوز (۲۰۰۰ و xp) که با اين سيستم می آيند بطور مفصل روی اينترنت موجود است لزا از توضيح آنها که در گنجايش روزنامه نيست خود داری می کنيم. برای نگارشهای قديمی تر ويندوز به يک نرم افزار کوچک احتياج داريد. اين نرم افزار رايگان و لينک به طريقه نصب اين سيستم در تمام سيستم عامل ها در اين صفحه روی اينترنت موجود است: http://software.iranestan.com/WinFarsi

اميدوارم که اين مقاله و توضيحات طريقه نصب و استفاده از اين سيستم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نکته اينترنت

وب سايت معروف گوگل (http://www.google.com) بدون شک بهترين وب سايت جستجوی اينرنت هست. ولی آيا ميدانستيد که با گوگل ميتوان برای عکس و سايتهای ايرانی نيز جستجو کرد؟ برای جستجوی عکس روی images کليک کنيد و برای جستجوی سايتهای فارسی به قسمت directory رفته و در آنجا روی World و سپس Farsi کليک کنيد. بهتر است صفحه فارسی را برای استفاده های بعدی به bookmark خود اضافه کنيد.

 سايت هفته

يقينا لغتنامه آريانپور را می شناسيد. نگارش انگليسی به فارسي، فارسی به انگليسی و حتی انگليسی به انگليسی اين لغتنامه، بصورت رايگان، بدون هرگونه آگهی مزاحم و همراه با تعدادی مطالب آموزنده در آدرس http://www.wdgco.com/dic وجود دارد.

 نکته ويندوز

برای اينکه يک فايل را مستقيما و بدون ذخيره کردن در Recycle Bin پاک کنيد، هنگام پاک کردن کليد Shift را نگهداريد.

 نرم افزار هفته

Nutshell Toolbar يک نرم افزار کوچک ولی کارا است که بوسيله آن ميتوانيد با استفاده از قسمت کوچکی از internet explorer خود علاوه بر جستجوی سايتی که در حال مشاهده آن هستيد از سايتهای جستجوی اينترنتی چون google و بانک اطلاعات فيلم در اينترنت (imdb.com) استفاده کنيد. اين نرم افزار رايگان و بدون آگهی پخش می شود و از اين آدرس ميتوان آنرا دريافت کرد: http://www.torrez.org/projects/nutshell


هومن برادران
[email protected]

HOME

Bravenet.com