«۱۵»  خريد و فروش در اينترنت

لينک ها | مطالب تکميلی | مقالات مربوطه | متن اين شماره| نکته اينترنت|سايت هفته|نکته ويندوز|نرم افزاز هفته|پرسش هفته|صفحه اول

 لينک ها

 مطالب تکميلی

 مقالات مربوط به اين شماره

 متن کامل اين شماره

در يکی از شماره های قبلی سايت هفته eBay بود که در آن ميتوانستيد تقريبا همه چيز خريد و فروش کنيد. بدليل تقاضای شما و افزايش استفاده از اينترنت اين هفته شما را در ضمينه خريد و فروش با استفاده از اينترنت راهنمايی ميکنم. در اينترنت شما يا از يک فروشگاه مستقيما خريد می کنيد و يا اينکه از طريق سايتهای خريد و فروش از مردم ديگر خريد می کنيد.

هنگام خريد بطور مستقيم، اگر سايت مورد نظر مربوط به يک فروشگاه معتبر و بزرگ است ميتوانيد با اطمينان خاطر با استفاده از کارت اعتباری (گاهی هم چک، حواله پول و يا پرداخت هنگام دليوري) به آنها پرداخت کنيد. در بيشتر اين سايتها بايد قبل از پرداخت عضو شويد و هرگز هنگام عضويت کارت اعتباری خود را در فايل قرار ندهيد (به عبارت ديگر شماره کارت اعتباری را قبل از هر خريد جداگانه وارد کنيد.) در صورت قرار دادن کارت اعتباری در فايل هر کس ميتواند با استفاده از کد رمز شما خريد کند.

هميشه بهتر است از سايتهای معتبر خريد کنيد حتی اگر قيمت کمی بالاتر است ولی اگر نياز ويژه ای داريد و ناچاريد از سايتهای کوچک و نامعلوم خريد کنيد، سعی کنيد تا حد ممکن بجای استفاده مستقيم از کارت اعتباری از سرويسهای پرداخت پول استفاده کنيد.

سرويسهای پرداخت پول که بهترين آنها در حال حاضر PayPal می باشد سايتهای معتبری هستند که فروشنده در آن عضو می شود و با استفاده از اين سرويس فروش ميکند. هنگامی که مشتری به قسمت پرداخت ميرود، شماره کارت اعتباری خود را وارد ميکند ولی اين شماره به دست فروشنده نمی رسد بلکه فرشنده فقط تائيد پرداخت شما را ميگيريد و اجناس را ميفرستد. اين سايتها مانند بانک هستند و کل درآمد يک مدت مشخص را – معمولا با چک – به فروشنده ميفرستند. اگر متوجه شديد که فروشنده از اينگونه سرويسها (PayPal, CCNow, Yahoo! Pay Direct, Billpoint, BidPay, etc.) استفاده ميکند می توانيد با آسايش خاطر با کرديت کارت خود پرداخت کنيد. ولی هرگز تنها به نشانه اين سايتها در سايت فروشنده اعتماد نکنيد و مطمئن شويد که هنگام پرداخت و وارد کردن کارت اعتباری در داخل سايت پرداخت هستيد.

دو نکته مهم که بايد قبل از پرداخت در نظر بگيريد يکی هزينه گمرک است اگر از خارج کانادا (مخصوصا آمريکا) خريد می کنيد، و نکته ديگر هزينه دليوری يا پست است چرا که گاهی مبلغ آن بسيار بالا است، بخصوص اگر از استانها يا کشورهای ديگر خريد می کنيد.

برای خريد کالاها بخصوص با قيمت پائينتر ميتوانيد از سايتهای خريد و فروش مانند eBay و يا Yahoo! Auctions استفاده کنيد که در آن کالاها بصورت مزايده و حراج به فروش ميروند. يک سايت مشابه eBay برای خريد با قيمت ثابت Half.com است، البته هميشه در مزايده قيمتهای بهتری پيدا ميکنيد.

بهترين و معروفترين سايت خريد و فروش روی اينترنت eBay است. در اين سايت ميتوانيد بدليل خريد و فروش بالا ، کالاها را با قيمت کمی تهيه کنيد و با استفاده از سيستم Feedback اين سايت ميتوانيد سابقه فروشنده را نيز ببينيد.  اجناس را ميتوانيد با وارد کردن چند کلمه و يا از طريق طبقه بندی پيدا کنيد. در کنار نام فروشنده و خريدار شماره ای است که هرچه مقدار آن بالاتر باشد يعنی خريدارهای قبلی از اين فروشنده راضی تر بوده اند. وقتی روی اين عدد کليک کنيد، ميتوانيد توضيح خريدارها و تعداد مشتری های راضي، ناراضی و بی طرف را ببينيد. البته هميشه خريدارهای ناراضی وجود دارند و نبايد يکی دوتا خريدار ناراضی شما را از يک فروشنده دلسرد کند بلکه فقط نسبت خريدارهای راضی به ناراضی ها مطرح است. در eBay نيز ميتوانيد بروشهای مختلف به فروشنده پرداخت کنيد. روشهای پرداخت و دليوری معمولا در هر مزايده توسط فروشنده توضيح داده ميشود و اگر اينطور نيست ميتوانيد مستقيما با فروشنده تماس بگيريد. به هر روشی که در eBay پرداخت کنيد، از بيمه اين سايت برخوردار خواهيد بود، ولی استفاده از سايتهای پرداخت پول بخصوص PayPal و eBay Payments بهتر است چونکه هر يک از اين سايتها نيز بيمه دارند و اگر کالا را دريافت نکنيد فروشنده مجبور به بازگرداندن پول شماست مگر اينکه ثابت کند که کالا فرستاده شده است.

ممکن است برايتان جالب باشد که بدانيد سايت eBay که بزرگترين و پرطرفدارترين سايت خريد و فروش روی اينترنت است، فکر يک جوان ايرانی بنام «پيير (Pierre) اميديار» بود که در سال ۱۹۹۵ اين سايت را تاسيس کرد و حالا رئيس اين شرکت و يکی از ثروتمندترين مردان جوان آمريکا است.

 نکته اينترنت

در Internet Explorer و حتی Netscape ميتوانيد با نگهداشتن کليد Alt و فشردن دکمه های چپ و راست کيبورد به صفحه های قبل و بعد برويد.

 سايت هفته

با استفاده از www.bidpay.com ميتوانيد مبلغ هرکالا يا سرويس را با استفاده از کارت اعتباری پرداخت کنيد تا اين مبلغ بسرعت بصورت حواله يا Money Order به فروشنده فرستاده شود. اين سرويس زمانی لازم است که فروشنده فقط حواله قبول ميکند.

 نکته ويندوز

برای تهيه Boot Disk در ويندوز به My Computer برويد، روی A:)) کليد راست موس را فشار داده و Format را انتخاب کنيد، سپس روی Create a MS-DOS startup disk کليک کرده و Start را فشار دهيد.

 نرم افزار هفته

نرم افزار فارسيدو که آنرا بر اساس برنامه  Simredoکه در هفته های پيش معرفی کرده بودم تهيه کرده ام ميتواند در هر سه سيستم عامل ويندوز، مکنتاش و يونيکس/لينوکس به زبان فارسی بنويسد. همچنين ميتواند چند سيستم فارسی از جمله يونيکد، واژه نگار و ايران سيستم را به يکديگر تبديل کند. نسخه آزمايشی اين برنامه بطور رايگان از آدرس http://farsido.hoomanb.com  آماده دريافت است.

 پرسش هفته

آیا میشود فایلهایی که به اشتباه پاک شده اند و در سطل زباله (Recycle Bin) ویندوز هم نیستد را دوباره بدست آورد؟
- بلی! برنامه هایی برای این کار وجود دارند که بهترین آنها
R-Undelete است زیرا از تمام سیستم عامل ها پشتیبانی میکند. این برنامه را در وب پیج این شماره پیدا میکنید. متاسفانه نسخه رایگان چنین برنامه هایی را پیدا نکرده ام و نسخه های آزمایشی اکثر این نرم افزارها فقط میتواند فایلهایی که سایز محدودی دارند را باز کند.


هومن برادران
[email protected]

HOME

Bravenet.com