«۲۰» معرفی ۲۰ نرم افزار ضروري

لينک ها | مطالب تکميلی | مقالات مربوطه | متن اين شماره | نکته اينترنت | سايت هفته | نکته ويندوز | پرسش هفته | صفحه اول

 لينک ها

 مطالب تکميلی

 مقالات مربوط به اين شماره

 متن کامل اين شماره

در دهمين مقاله « ۵ دقيقه با کامپيوتر » ۲۰ سايت ضروری را معرفی کردم. ۱۰ شماره ديگر از اين مقالات به چاپ رسيد و در اين شماره ۲۰ نرم افزار ضروری را معرفی می کنم. برخی از اين نرم افزارها در شماره های قبلی در قسمت نرم افزار هفته چاپ شده اند. نرم افزارها و کاربرد آنها در اين مقاله نوشته شده ولی برای دريافت آنها بايد به وب پيج اين مقاله به آدرس http://iranstar.hoomanb.com مراجعه کرده و برای دريافت هر نرم افزار روی آن کليک کنيد. تمام برنامه های اين مقاله رايگان هستند. شهروندان ارشد توجه کنند که سومين قسمت مقاله «اينترنت برای شهروندان ارشد» در شماره بعدی چاپ می شود.

نرم افزارهای فارسی

۱. صفحه کليد فارسی برای نوشتن مستقيم فارسی در ويندوز (بجز ويندوز XP که خود آن صفحه کليد فارسی دارد) اين نرم افزار کوچک بهترين راه حل است.

۲. درنگار يک لغتنامه فارسی کوچک و رايگان است که به نظر من بهترين لغتنامه برای ويندوز است.

۳. Keyboard Layout Manager اگرچه نرم افزار فارسی نيست ولی برای کاربران فارسی لازم است زيرا از طريق آن ميتوانيد تک تک کليدهای صفحه کليد در هرزبان را تغيير دهيد. بخصوص در ويندوز XP که صفحه کليد فارسی آن چند اشکال کوچک دارد اين برنامه ضروری است.

ساير نرم افزار ها

۴. اولين نرم افزار اين ليست – در واقع نرم افزار هفته -  برای کسانی است که بطور همزمان از برنامه های مختلفی چون ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger و يا AIM برای گفتگو يا Instant Messaging استفاده می کنند. با Trillian ميتوانيد از هر ۴ سرويس همزمان استفاده کنيد.  

۵. WinAmp بهترين برنامه پخش صدا و ويدئو (بخصوص MP3) برای ويندوز است. در ويندوز XP بدليل وجود Windows Media Player نيازی به نصب اين برنامه نيست.

۶. KaZaa که از طريق آن ميتوانيد برنامه های مختلف را پيدا کرده و بطور رايگان دريافت کنيد. اين برنامه در واقع برای اشتراک فايل بين استفاده کنندگان اين نرم افزار است.

۷. Nutshell Toolbar برنامه ای کوچک که از طريق آن ميتوانيد از داخل Internet Explorer در اينترنت جستجو کنيد.

۸. Edit Plus برای ويرايش فايلهای ساده نوشتاری است و بيشتر فقط برای برنامه نويسها کارايی دارد. ولی برای کسانی که به چنين برنامه ای نياز دارند يکی از بهترين هاست.

۹. Ad-Aware برای از بين بردن برنامه های تبليغاتی است که در ويندوز نصب شده اند. اگر برنامه های زيادی را امتحان می کنيد، حتما از اين برنامه استفاده کنيد.

۱۰. TweakUI برای تغييرات آسان در تنظيمات ويندوز است. ويندوز XP نگارش مخصوص خودش را دارد که در شماره ۱۸ بيان شده.

۱۱. RegCleaner اطلاعات اضافی Registry را از بين می برد و علاوه بر افزودن به سرعت کامپيوتر، از صدمه به ويندوز ۹۵، ۹۸ و ME جلوگيری می کند.

۱۲. FilZip نرم افزاری کوچک و رايگان ولی بسيار پرقدرت برای فشرده سازی فايل ها بصورت ZIP و غيره است. اين برنامه امکانات فراوانی دارد که برای بسياری از کاربران لازم و مفيد است.

۱۳. Acrobat Reader برنامه ای بسيار ضروری برای تمام افراد است زيرا فقط از طريق آن ميتوانيد از فايلهای PDF استفاده کنيد. هدف اصلی اين برنامه خواندن صفحات با فرمت اصلی بدون نياز به نصب قلم يا نرم افزار اضافی است.

۱۴. Java Runtime Environment (JRE) اين برنامه برای اجرای برنامه هايی که بزبان Java نوشته شده لازم است. بيشتر برنامه هايی که از طريق اينترنت مستقيما اجرا می شوند به اين برنامه نياز دارند و معمولا در صورت نياز بطور خودکار نصب می شود.

۱۵، ۱۶ و ۱۷. برای پخش فرمتهای مختلف فايلهای صدا و تصوير به ۳ برنامه اصلی نياز داريد که بهتر است در صورت امکان هر سه آنها را دريافت کنيد. RealOne Player برای پخش صدا و تصوير با فرمت Real Audio می باشد که امروزه ديگر جزو بهترين ها نيست ولی هنوز از آن در بسياری از سايتهای ايرانی استفاده می شود. QuickTime بيشتر برای برخی از ويدئوها – بخصوص تکه فيلمها روی اينترنت – لازم است. و سومين نرم افزار Windows Media Player است که برای فايلهای مايکروسافت است و در ويندوز XP نياز به دريافت مجزای آن نداريد.

۱۸. PowerToys for Windows XP مجموعه ای از برنامه های بسيار ضروری برای کاربران ويندوز XP است که مهمترين آنها TweakUI for Windows XP برای ايجاد تغييرات آسان در تنظيمات اين ويندوز است. ديگر برنامه های اين مجموعه عبارتند از ماشين حساب گرافيک، اسلايد، ذره بين کوچک و چند نرم افزار ديگر.

۱۹. اگر از Microsoft Office استفاده می کنيد به سايت Office Update برويد تا برنامه های کمکی و تغييرات جديد (Update) مربوط به اين نرم افزار را دريافت کنيد.

۲۰. مهمتر از همه نرم افزارهای بالا Windows Update است. کاربران ويندوز بايد هر چند وقت يکبار به اين سايت بروند و آخرين تغييرات مربوط به ويندوز را دريافت کنند. اين سايت بطور خودکار برنامه هايی که بايد در ويندوز شما نصب شود را به شما نشان ميدهد. اگر از ويندوز ۹۸ به بعد استفاده می کنيد حتما استفاده مکرر از اين سايت را فراموش نکنيد. پيشنهاد ميکنم حداقل هر ماه به اين سايت برويد تا بروز باشيد.

 نکته اينترنت

برای افزودن سريع يک سايت به قسمت Favorites در Internet Explorer کافيست Ctrl+D را فشار دهيد.

 سايت هفته

IMDB يا Internet Movie Database بانک اطلاعات فيلم روی اينترنت است که از طريق آن ميتوانيد تقريبا تمام اطلاعات مورد نياز خود درباره فيلمها، هنرپيشه ها و غيره را براحتی پيدا کنيد. اگرچه تقريبا تمام فيلمها از جمله بسياری فيلمهای ايرانی در اين سايت وجود دارد ولی اطلاعات فيلمهای هاليوود در آن بسيار گسترده تر است.

 نکته ويندوز

هميشه با استفاده از Windows Update ويندوز خود را بروز نگهداريد. برای اطلاعات بيشتر به بيستمين نرم افزار در ليست بالا مراجعه کنيد!

 پرسش هفته

چرا من نميتوانم از طرح جديد Yahoo Mail استفاده کنم؟
- طرح جديد
Yahoo فعلا فقط برای آمريکا است و برای انتخاب آن بايد به Account Information رفته و در قسمت Language & Content گزينه English - United States را انتخاب کنيد.


هومن برادران
[email protected]

HOME

Bravenet.com