«۳۸» آيا لينوکس برای شماست؟

لينک ها | مطالب تکميلی | مقالات مربوطه | متن اين شماره|بازي هفته|فيلم هفته|نرم افزاز هفته|پرسش هفته|صفحه اول

 لينک ها

بازی هفته: ClanBomber

نرم افزار هفته: Gaim

فيلم های اين هفته:
-
Terminator 3: Rise of the Machines
- Legally Blonde 2
- Sinbad

 مطالب تکميلی

نسخه اصلی اين مقاله به زبان انگليسی

لينوکس در ايران: www.linuxiran.org

سايت پورتال لينوکس فارسی (پروژه پخش ايرانی لينوکس): http://linux.aictc.com

نسخه های منتخب Linux:
تمام اينها (بجز LindowsOS و
Lycoris) را ميتوانيد بخريد يا از طريق اينترنت بطور رايگان دريافت کنيد.

    نسخه های تجاری برای استفاده روزمره (امکان خريد جعبه يا دريافت رايگان)
        Mandrake Linux  - پشتيبانی کامل از فارسی آزمايش شده
        SuSE Linux
        RedHat Linux

        Peanut Linux - نسخه کوچک - فقط در يک سی دی
 

    برای آزمايش و آشنايی با لينوکس
       
Phat Linux - نصب در کنار ويندوز
       
WinLinux - نصب در کنار ويندوز

       
KNOPPIX - تمام  لينوکس از روی يک سی دی اجرا می شود. بهترين راه آزمايش لينوکس!
 

    نسخه های تجاری مخصوص کاربران مبتدی (بدون امکان دريافت رايگان)
        LindowsOS
       
Lycoris -  هزينه ناچيز و کيفيت بسيار خوب برای کاربران مبتدي
 

    پخشهای ديگر لينوکس (برای استفاده های ويژه)
       
XBox Linux - تبديل دستگاه  XBox به يک کامپيوتر کامل
        BlackRhino - تبديل دستگاه Play-Station به يک کامپيوتر کامل
        Tiny Linux - پخش لينوکس برای استفاده در کامپيوترهای قديمي
        Nuclinux - لينوکس در يک ديسکت برای استفاده از اينترنت
        Coyote Linux - لينوکس در يک ديسکت برای استفاده به عنوان Router
       
تمام پخش های موجود لينوکس

 

    محيط های گرافيکی خوب برای Linux:
        KDE  - بهترين محيط گرافيکی برای لينوکس
        www.farsikde.org  - محيط گرافيکی KDE به فارسی
        GNome - محيط گرافيکی خوب ديگر

 مقالات مربوط به اين شماره

 متن کامل اين شماره

 بعد از ماهها آزمايش لينوکس روی دستگاهها و افراد مختلف گزارش کوچکی از نتايج اين آزمايشها را در سايتم نوشتم که خلاصه آن بزبان فارسی را در اين مقاله می خوانيد. اگر مقاله های قبلی درباره لينوکس را نخوانده ايد بهتر است به سايت من برويد و آنها را نيز بخوانيد.
چرا بايد از لينوکس استفاده کنيد:
لينوکس بخصوص در مقايسه با ويندوز بسيار پرقدرت، پايدار و سريع است. همچنين ايمنی لينوکس خيلی بالاست. فقط کمتر از
۲۰ ويروس لينوکس را تهديد می کنند (در مقابل با صدها ويروس ويندوز) که فقط در مواقع بخصوصی می توانند آسيب برسانند. بر خلاف ويندوز به نصب مجدد لينوکس هرگز نيازی نخواهيد داشت و حتی در بيشتر مواقع لازم به خاموش روشن کردن کامپيوتر هم نيست.
- لينوکس
open source است که در اين مورد در مقاله های قبلی توضيح دادم.
- هر دو محيط گرافيکی لينوکس (
KDE و GNOME) بسيار پر قدرت و زيبا هستند و استفاده از آنها بسيار لذت بخش است. همچنين شکل و شمايل آنها براحتی تغيير داده می شود.
- لينوکس بين المللی است و محيط گرافيکی
KDE به فارسی ترجمه شده و از تايپ فارسی نيز بخوبی پشتيبانی می کند. برای مثال من اين مقاله ها را در لينوکس می نويسم.
- در برخی لينوکس ها (مانند Mandrake Linux) نصب نرم افزار جديد و بعضی موارد ديگر بسيار آسان هستند و حتی در مقايسه با ويندوز XP برای افراد مبتدی بهتر نيز هستند.
- و ده ها دليل ديگر که مشغول جمع آوری آنها در مقاله ديگری هستم.
چرا هنوز نبايد از لينوکس استفاده کنيد:

- اگرچه در زمينه سرور لينوکس طرفداران بسياری داشته و دارد در مورد Desktop و استفاده روزمره فقط يکی دو سال است که استفاده از لينوکس بيشتر و بهتر می شود. لزا اگرچه روز به روز لينوکس جانشين بهتری برای ويندوز است ولی هنوز برنامه هايی هستند که برای لينوکس مشابهی ندارند. برای مثال هنوز جانشين خوبی برای Front Page در لينوکس نيست. يا تعداد محدودی از برنامه ها هنوز تکميل نشده اند.
- اگرچه تقريبا تمام سخت افزارهای ضروری (کارت صدا و گرافيک، شبکه و غيره) براحتی از طريق لينوکس پشتيبانی می شوند ولی سخت افزارهايی هستند مانند برخی اسکنر ها و دوربين ها که با لينوکس کار نمی کنند. لزا قبل از استفاده از لينوکس بايد اطمينان داشته باشيد که از سخت افزار شما پشتيبانی می شود. همچنين استفاده از لينوکس را در
laptop هايی که از آن پشتيبانی نمی کنند را توصيه نمی کنم.
از چه لينوکسی استفاده کنيد:
برای افراد مبتدی
Mandrake Linux و SuSE انتخاب بسيار خوبی هستند که هم ميتوانيد آنها را از طريق اينترنت مجانا دريافت کنيد و هم با جعبه و کتاب خريداری کنيد. اگر خيلی به محيط ويندوز وابسته هستيد ميتوانيد از LindowsOS يا Lycoris استفاده کنيد. ولی هيچکدام از اين دو را نميتوانيد بطور رايگان تهيه کنيد.
برای آزمايش لينوکس بهتر است از سی دی
KNOPPIX استفاده کنيد. اين سی دی بطور خودکار سيستم شما را شناسايی می کند و از روی سی دی لينوکس را اجرا می کند. نسخه ايرانی اين ديسک بنام شبديکس را هم ميتوانيد در www.linuxiran.org پيدا کنيد ولی بدليل امکانات محدود دريافت شبديکس از طريق اينترنت امکان ندارد. برای آزمايش لينوکس در کنار ويندوز Phat Linux انتخاب خوبی است ولی من استفاده از سی دی را توصيه می کنم. در وب پيج اين مقاله به تمام اينها و تعدادی سايت ديگر دسترسی خواهيد داشت.
نرم افزارهای لينوکس:

يکی از دلايلی که لينوکس را خيلی دوست دارم اين است که نرم افزارهای لينوکس با اينکه فضای کمی از ديسک و حافظه کامپيوتر را اشغال می کنند به اندازه برنامه های ويندوز که هر کدام به تنهايی يک سی دی را پر می کنند کارايی دارند. بيشتر لينوکس ها در ۲ يا ۳ سی دی هستند که اين شامل صد ها نرم افزار می باشد.
اگرچه با استفاده از
CrossOver ميتوانيد از Microsoft Office هم استفاده کنيد خود لينوکس با OpenOffice.org می آيد که بسيار خوب و پرقدرت است. از امکانات خوب اين برنامه گرافيک و فرمول نويسی بهتر از مايکروسافت و کامل کردن کلمات است. نسخه ١/١ از فارسی نيز پشتيبانی می کند.
برای گرافيک در لينوکس از
GIMP استفاده می شود که در بعضی موارد (مانند گرافيک وب) از Photoshop بهتر است و به همين ترتيب نرم افزارهای بسياری خوبی هستند برای حسابداری، آموزش، تنظيم سيستم، اينترنت، صدا و تصوير و غيره. در نسخه اصلی اين مقاله که بزبان انگليسی است و در وب پيج اين مقاله نيز خواهد بود نرم افزارهای بيشتری را معرفی کرده ام.
کلام آخر:
امکان اينکه افراد نزيک به شما با ويندوز آشنا باشند بيشتر از لينوکس است. برای همين اگر فقط به اندازه کافی با ونيدوز آشنا هستيد که چند کار مشخص را انجام دهيد شايد با اينکه استفاده از لينوکس آسانتر از ويندوز است برايتان آسانتر باشد که بدنبال سيستم جديد نرويد. ولی اگر به اندازه کافی کنجکاو بوده ايد که اين مقاله را تا اينجا خوانده ايد حداقل استفاده از لينوکس روی سی دی را توصيه می کنم.

 بازی هفته

بازی يک يا چند نفره ClanBomber بازی بسيار زيبا و اعتياد آوری است که در آن بايد با استفاده از بمب رغبای خود را از بين ببريد. اين بمبها بعد از چند ثانيه منفجر ميشوند و اگر هنگام انفجار در کنار آنها باشيد کشته می شويد. بمبها راه شما را سد می کنند و ممکن است کنار بمب زندانی شويد. اين بازی در لينوکس و ويندوز اجرا می شود و نياز ويژه ای ندارد. فقط به يک کامپيوتر پنتيوم و يک کارت صدا نياز داريد. اين بازی را ميتوانيد از سايت clanbomber.sourceforge.net دريافت کنيد.

 فیلم هفته

اولين فيلم اين هفته Terminator 3: Rise of the Machines است. سايت مربوط به اين فيلم www.terminator3.com است که در آن می توانيد اطلاعات و صحنه های فيلم، تصاوير پشت صحنه و امثال آن که در سايت بيشتر فيلمها پيدا می کنيد، تعدادی انيميشن نيز پيدا کنيد. فيلم بعدی Legally Blone 2 است که اگرچه فيلم خوبی است سايت آن www.mgm.com/legallyblonde2  نيز چيز ويژه ای ندارد. فيلم سوم کارتون سندباد است که اگرچه برای بچه ها است و به انداره دو فيلم ديگر طرفدار ندارد ولی زيت آن www.sinbad-themovie.com بازيها و سرگرمی های خوبی دارد.

 نرم افزار هفته

يک جانشين خوب برای Yahoo, MSN, ICQ, IRC و غيره نرم افزار Gaim است. اين برنامه در لينوکس و ويندوز اجرا می شود و شايد بهترين برنامه در اين زمينه باشد. اشکال فعلی آن عدم وجود گپ صوتی است. برای اطلاعات بيشتر و دريافت به gaim.sourceforge.net برويد.

 پرسش هفته

WYSIWYG

چرا بعضی سايتها آدرس ايميل را بصورت عجيبی می نويسند؟

-          برای جلوگيری از پيدا شدن ايميل توسط روباتهای تبليغاتی بهتر است هرگاه در اينترنت ايميل خود را نوشتيد آنرا بصورت عجيب و غريب (مانند NAME-at-COMPANY-dot-com) بنويسيد.

 

هومن برادران
[email protected]

HOME